OGLED PREDSTAVE FRANKENSTEIN

V ponedeljek, 17. 2. 2020, se je 19 dijakov v spremstvu dveh profesoric v Narodnem domu udeležilo predstave Frankenstein, ki je potekala v angleščini.

V predstavi se visoka komedija izmenjuje z grozljivko, srhljivka s tragedijo in ljubezenska zgodba s tragično pripovedjo. Gledališko igro, v kateri se popularno zabavništvo prepleta z resnim raziskovanjem temačnih tem, kot so kloniranje človeka, raziskave zarodnih celic, umetna inteligenca in obvladanje znanosti, je uprizorila American Drama Group Europe.

Igra govori o profesorju, ki verjame in želi dokazati, da lahko iz mrtvega človeka ustvari novo življenje, pri čemer mu pomaga njegova hči. Kasneje se jima pridruži študent in hčerin zaročenec Victor, ki profesorju pred smrtjo obljubi, da bo nadaljeval njegovo delo.

Ko nedolgo za tem na ulici najde del mrtvega človeka, se domisli, kako ustvariti novo življenje s pomočjo energije, ki se sprošča med nevihto. Rezultat tega je pošastno bitje izredne fizične moči, ki ga poimenuje Frankenstein. Ko Victor sprevidi, kaj je ustvaril, ga želi uničiti, vendar mu iz strahu obljubi, da mu ustvari še ženo … 

 

Samanta Šalamon in Tia Meh, M-2. e

Nazaj