POBRIŠIMO PRAH Z DOMAČIH KNJIG – Noč knjige 2020

Trenutna zaustavitev družabnega dogajanja je prekinila marsikatero načrtovano dejavnost, a ljubitelji knjig na naši šoli se ne damo in vsem oviram navkljub smo obeležili Noč knjige 2020. »Iz domačega naslanjača« smo pripravili drugačno, a še vedno zanimivo oddajo in prijeten pogovor.

Za celo šolsko uro se je nabralo posnetkov za oddajo, ki smo si jo ob 21h ogledali v živo na šolski spletni televiziji VI-TV, po ogledu sta pogovor o branju in knjigah vodili Nastja in Sara. Družbo so jima delali zelo zanimivi sogovorniki, dijaki in učitelji, ki so delili svoje interpretacije, zamisli, poglede, ustvarjalnost, misli in občutja, koristne napotke, kako in kje brati, seveda niso manjkala priporočila za branje dobrih knjig.

Pohvalimo se lahko, da smo skupaj ponočevali, saj smo skupaj bedeli skoraj do polnoči. In Noč knjige je bila na naši šoli res noč s knjigami.

Odzivi dijakov po pogovoru:

  • Dijaki veliko več berejo, kot smo mislili.
  • »Kaj vse berejo!« Preseneča raznovrstnost branega: osebna rast, znanstvenafantastika, filozofske in družbenokritične vsebine ter seveda romani in poezija.
  • Zanimiva je bila izkušnja o poslušanju knjig – o avdioknjigah.
  • »Zelo sem užival na včerajšnji debati o knjigah in branju,« pravi udeleženec pogovora Dejan Romih in še, da ob branju knjig spoznava, da mora biti ponižen, ker tako malo ve. 

Zagotovo se vidimo prihodnje leto!

Suzana Slana

Nazaj