»Iz uspehov rastejo novi uspehi.« 

(John Jakes) 

 

V četrtek, 20. 6. 2024, smo na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije dijakom S-2. k, S-3. g, S-3. h in M-3.f svečano podelili spričevala zaključnega izpita. S tem smo ovekovečili zaključek nižje in srednje poklicnega srednješolskega izobraževanja in pridobljene nazive: pomočnik v tehnoloških procesih, mehatronik operater, oblikovalec kovin – orodjar in inštalater strojnih inštalacij.

Spričevalo zaključnega izpita s pohvalo so prejeli: Jože Luka Drev iz S-2. k, Tadej Dimec, Urban Doberšek, Valentin Gostečnik in Janez Merslavič iz M-3. f, Jan Fajs iz S-3. g in Aleš Zelič iz S-3. h ter Žan Jesenko iz S-3. h.

Na prireditvi je bilo sporočenih veliko lepih in vzpodbudnih besed, med katerimi je nanesla beseda o poti, ki so jo dijaki že prehodili, o poti, ki jih je pripeljala do naziva, ki pomeni nove možnosti za nadaljnjo šolanje, kariero in inovativnost v različnih delovnih okoljih.

Prireditev je povezoval Pavel Zapušek iz M-1. c, v slavnostnem duhu pa so jo oplemenitili glasbeniki: mehatronik Nik Čokl, gimnazijci Zara Škapin, Ema Laznik, Maj Leskovšek in Enej Romih, gradbenik Amadej Volasko in okoljevarstvenik Jernej Polanc, ki so pridno trenirali pod budnim ušesom profesorice glasbe Metke Jagodič Pogačar.

 

Skip to content