Spoštovani,

v meseceu maju Nacionalni inštitut za javno zdravje NIJZ organizira ponovitev online predavanja z naslovom Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom, ki je namenjeno šolskim delavcem in staršem, ki si želijo pridobiti verodostojne podatke o tej temi. Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

V sklopu enournega dogodka bodo predstavljeni novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom, to so elektronske cigarete (”vejpi”), ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke (beli snus). Predstavljen bo tudi tobak za oralno uporabo (snus ali fuge). Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanja bodo potekala v (gre za isto predavanje v več terminih, zato se prijavite samo enkrat):

-petek, 19. 5. 2023 ob 17.00 uri, in

-sredo, 31. 5. 2023 ob 17.00 uri.

 

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/1c26861a

Prijavljenim bo posredovana povezava do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

 

Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato se prijave zaprejo. V kolikor bo zanimanje veliko, bo nekaj ponovitev predavanja organiziranih tudi v začetku meseca junija in po potrebi tudi jeseni.

Glede na to, da so omenjeni izdelki med mladimi vedno bolj priljubljeni, škodljivosti le teh pa se žal ne zavedajo, udeležbo na srečanju toplo priporočamo.

Vljudno vabljeni!

Skip to content