V četrtek, 18. 1. 2024, je potekal karierni in strokovni dan z naslovom Poti za dijake 3. letnika srednjega strokovnega izobraževanja. Rdeča nit letošnjih Poti je spodbujanje dijakov k razmišljanju in sprejemanju odgovornosti za svoje izbire in ravnanje.

Šola ima pomembno mesto na poti spoznavanja strokovnih področij, odraščanja in raziskovanja življenja mladega človeka. Mlade pripravljamo na soočanje s svetom zunaj predvidljivega srednješolskega okolja. Tokrat so jih predavatelji s svojimi zgodbami nagovorili k razmisleku o načrtovanju svojega dne in svojega življenja, o čemer je spregovorila tekaška trenerka Anica Živko. Janez Hudej iz Zavoda Vozim je v predavanju Še vedno vozim, vendar ne hodim mlade ozaveščal o odgovornem ravnanju v prometu z namenom izboljšanja prometne varnosti in spodbujanja varnega in aktivnega preživljanja prostega časa. Svetovalni delavki Pera Kunst in Mateja Zorko Pavšar sta dijakom predstavili možnosti nadaljevanja izobraževanja in jih spodbujali k razmisleku o karierni poti, študiju, pripravah na 5. predmet in podobno.

Strojnim tehnikom in tehnikom mehatronike je predaval tudi dr. Simon Kulovec, ki je predstavil področje raziskav in razvoja v podjetju Podkrižnik d. o. o. Podjetje je v treh desetletjih poslovanja postalo sistemski partner večjim globalnim korporacijam iz različnih industrij. V zadnjih letih se aktivno ukvarja z bazičnimi raziskavami, ki so usmerjene v raziskovanje novih geometrij ozobja in raziskovanje novih polimernih materialov na področju pogonske tehnike. Aktivno so se začeli ukvarjati tudi z razvojem ostalih sorodnih sistemov, potrebnih v celovitem pogonskem sistemu (baterijski paketi, polnilne postaje, električni motorji, regulacija, inteligentno krmiljenje, infotainment).

Mojca Drev, koordinatorica

 

Skip to content