Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije je tudi letos za najboljše dijake in njihove mentorje organizirala tradicionalno prireditev Per aspera ad astra – prek trnja do zvezd. Tako so se v sredo, 29. 5. 2024, v Celjskem domu zbrali tisti dijaki z mentorji ter starši, ki so v letošnjem šolskem letu nadvse skrbno, marljivo in prizadevno tekmovali, raziskovali in ustvarjali ter tako ob upoštevanju Kodeksa sožitja dokazovali, da zmorejo več od povprečja.

Odrski žarometi so ob spremljavi šolskega benda »Eruption« in izjemnega napovedovalca Nika Stopinška obžarili kar 102 dijaka nagrajenca in okoli 36 nagrajenih mentorjev. Dijakom je ravnateljica, ga. Simona Črep, za dosežke in izjemnost podelila zlatnike, srebrnike in knjižne nagrade. V svojem govoru vsem prisotnim je mlade nagovorila: ,,Dragi strojniki, mehatroniki in medijci, zelo smo ponosni na vas. Dokazali ste, da imate v sebi moč, vztrajnost, odgovornost in strast, da sežete po zvezdah in tako spremenite jutrišnji svet. Zaradi izzivov je življenje zanimivo in ko jih premagamo, dobi življenje nov smisel. Ne dovolite, da bi morebitni neuspehi zlomili vašo voljo. Sledite svojim sanjam, razvijajte svoje talente tudi za dobrobit drugih ter bodite ponosni nase in na svoje dosežke.”

Naj mentor je postal Roman Zupanc, učitelj praktičnega pouka, naj mentorica pa Maja Lesjak, profesorica matematike.

Letos je bila prvič podeljena tudi posebna nagrada za izkazano izjemnost na ustvarjalnem področju ter prispevek k prepoznavnosti šole. Prejel jo je profesor Alen Pavšar, režiser filma Šepet metulja, najbolj gledanega slovenskega filma leta 2023. Film je plod dela številnih dijakov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije in je projekt, ki zagotovo izstopa v šolskem prostoru kot tudi izven njega. 17. junija 2024 bo namreč ekipa prejela tretjo Zlato rolo za preseženih 75.000 gledalcev.

Ravnateljica, ga. Simona Črep, je podelila tudi nagrade za življenjsko delo trem profesorjem, ki v tem šolskem letu zaključujejo svojo karierno pot, in sicer g. Igorju Lahu, g. Gvidu Paru ter g. Feliksu Ledniku, saj so na področju vzgoje in izobraževanja delovali najmanj 30 let ter s svojim delom trajno prispevali h kakovostnemu vzgojno-izobraževalnemu delu.

Prireditev je povezoval dijak Nik Stopinšek.

 

 

Skip to content