V petek, 27. januarja 2023, je bil v Kinu Metropol premierno na ogled kratki igrani film Razlog več. Film je nastajal leto dni v sodelovanju Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije ter Slovenske vojske. Tovrstno sodelovanje se ni zgodilo prvič; gre za drugi skupni projekt in je odlična priložnost, saj ponuja mladim filmarjem edinstven vpogled v življenje in delo slovenskih vojakov.  

Film so ustvarili dijaki 3. in 4. letnika programa medijski tehnik: režiserka Julia Pristovnik; Lovro Marjanović, Nejc Pečnik,  Jan Kotnik, Aljaž Deželak, Tjaša Arih, Lovro Jazbec in Aljaž Bobnar, z mentorjem Markom Radosavljevićem in ob pomoči Alena Pavšarja ter Dejana Ramovša.  

Razlog več je kratki igrani film. Govori o Juretu, ki se išče na svoji življenjski poti in se najde v Slovenski vojski, kjer dobi priložnost za osebni in profesionalni razvoj. Dogajanje se odvija na poligonih Slovenske vojske.  

Premiere se je udeležilo okoli 120 pripadnikov  Slovenske vojske in dijaki  S-3. a, b, M-3. d in e-oddelka, ki so bili ob koncu zelo zadovoljni. Pogovor z ustvarjalci filma je vodila povezovalka Maša Milojević. V imenu Slovenske vojske je zbrane pozdravil poveljnik 72. brigade brigadir Boštjan Baš, o pomenu sodelovanja je v svojem nagovoru razmišljala tudi ravnateljica Simona Črep. Glavnemu igralcu v filmu Razlog več Roku Turnšku je za profesionalen in motiviran pristop pri snemanju filma ter osebni prispevek k uspešni uresničitvi celotnega projekta poveljnik 72. brigade podelil tudi priznanje

 

Skip to content