Besede imajo moč, z njimi živi naš glas, z njimi živi naš jezik. Moči besede je verjel tudi naš največji slovenski pesnik, dr. France Prešeren, ki je s svojim ustvarjanjem povzdignil naš jezik, pozival k enotnosti in spravi, s svojimi pesmimi je pisal kulturo naroda. Tako ob obletnici njegove smrti, 8. februarja, od leta 1945 naprej praznujemo slovenski kulturni praznik, Prešernov dan. V počastitev praznika poteka na ta dan državna proslava, številne kulturne institucije po naši državi odprejo svoja vrata in pripravljajo kulturne prireditve. S slednjo bomo Prešernov dan obeležili tudi na naši šoli. Tako bomo jutri, 7. 2. 2023, ob 12.10 preko spletne povezave proslavili slovenski kulturni praznik in si ogledali gledališko predstavo Marjetka se poroči? Skozi interpretacijo bodo dijaki programa medijski tehnik prikazali, da ima beseda moč.

Dijaki spremljate prireditev v učilnicah po urniku. Tisti, ki imate 6. uro malico ali ŠVZ, pa spremljate proslavo po spodnjem razporedu:

M1c            v učilnici C-22, spremlja M. Zorko  (dijaki imate malico 3. uro);

S1k (VSI)   v učilnici A-41, spremljata D. Stropnik in L. Hladin;

M2e            2. skupina v učilnici KB-03, spremlja M. Radosavljević;

S4a, S4b in M4c        v predavalnici  B-12, spremljajo L. Mandl, J. Došler, H. Fižuleto in P. Peršič.

Kulturna prireditev bo zaključek dne in popotnica za kulturno preživljanje praznika. Vzemite v roke pisalo in papir ter ustvarjajte tudi vi, vzemite v roke knjigo ter z njo spoznajte besede in njihovo moč.

Skip to content