Končno smo dočakali rezultate državnega tekmovanja v znanju angleščine, na katerega smo  v začetku februarja poslali 5 kratkih filmov v angleškem jeziku. Gre za tekmovanje, ki ga organizira Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika IATEFL Slovenia in za katerega morajo dijaki v skupinah posneti
3-minutni filmček.

Tema, ki jo je komisija izbrala letos, je bila »ALL FOR ONE – ONE FOR ALL«, žanr pa oglasno sporočilo. Dijaki so morali napisati scenarij, v katerem je bilo potrebno uporabiti 10 podanih besed, nato pa ustvariti izdelek, ki v čim večji meri ustreza tekmovalnim kriterijem.

Na šolskem tekmovanju so sodelovali dijaki S-2. a, S-2. b, M-2. c in M-2. d, še prav posebej pa nas veseli, da so priznanja dobili dijaki vsakega izmed sodelujočih razredov.

 

ZLATO PRIZNANJE

  • Filmček Happy Flower, pod katerega so se podpisale Lara Čremožnik, Patricia Planko, Neja Čokl, Špela Smole in Ema Lesjak, je dosegel 1. mesto v državi in dijakinjam M-2. d prinesel zlato priznanje. Mentorica je bila mag. Marijana Marinšek.

SREBRN0 PRIZNANJE

  • 2. mesto in srebrno priznanje je osvojil film z naslovom The Ultimate Advertisement, katerega avtorji so Nika Kroflič, Pavel Govedič, Patrik Pečarič, Gregor Orešič in Aljaž Zupanc iz M-2. c. Ustvarjali so pod mentorstvom Simone Tadeje Ribič.

BRONASTO PRIZNANJE

  • 3. mesto v državi so dosegli dijaki S-2. b, ki so za svoj filmček Aiming High prejeli bronasto priznanje. To so Aljaž Koprivnik, Tilen Žagar, Luka Godler, Rebeka Martinoni in Eon Miklavžina. Njihova mentorica je bila Lucija Bratina Pešec.
  • Bronasto priznanje pa sta osvojila še dva filmčka. Prvega so ustvarili dijaki iz S-2. a: Nik Pesan, Tian Dolinar, Jaka Žagar, Luka Pšenič in Jos Arnšek so pod mentorstvom Žive Rizmal posneli film z naslovom Better fot Athletes. Drugi, ki je ravno tako postal bronast, pa je izdelek z naslovom Stay Hydrated, katerega avtorji so Tadej Božič, Lan Selman, Lovro Unetič, Anej Čehovin in Tomaž Petek Frišek  iz M-2. d. Njihova mentorica je bila mag. Marijana Marinšek.

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo.

 

Simona Tadeja Ribič,

vodja aktiva tujih jezikov

Simona Črep,

ravnateljica

 

HAPPY FLOWER, M-2. d

 

STAY HYDRATED, M-2. d

 

THE ULTIMATE ADVERTISEMENT, M-2. c

 

AIMING HIGH, S-2. b

BETTER FOR ATHLETES, S-2. a

Skip to content