V ponedeljek, 22. 4. 2024, je Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije gostila regionalni izbor Junior Achivement nacionalnega tekmovanja programa Moje podjetje 2024 z namenom spodbujati podjetništvo pri mladih.

Letošnjega tekmovanja se bo udeležilo kar 800 dijakov iz 28-ih srednjih šol, ki so ustanovili kar 180 dijaških podjetij. Na ponedeljkovem izboru se je predstavilo 13 podjetij iz različnih srednjih šol. V 3-minutnem »pitchu« so delili zgodbo svojega podjetja, ideje, zasnovo in koncepte vodenja. Inovacije, od naravnega gnojila, kozmetike, do vrhunske tehnike in tehnologije, so budno spremljali člani žirije in osrednja gosta tekmovanja, ga. Sonja Majcen,  direktorica Inkubatorja Savinjske regije, d.o.o., in g. Mihael Gornik, direktorja Katapulta. Vsi člani ocenjevalne žirije bodo po končanih regionalnih izborih izbrali finaliste programa, ki se bodo v petek, 10. 5. 2024, na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani udeležili zaključnega tekmovanja. Vsi navzoči pa so mladim podjetnikom svetovali, da morajo pri svojem delu vztrajati, se izobraževati in se razvijati. Direktorica zavoda, ga. Maja Juršič, je mladim podjetnikom svetovala: ,,Bodite vztrajni, delovni in verjemite v svoj izdelek. Če verjamete v svoj izdelek, če verjamete v svojo idejo, pride s tem tudi uspeh.”

Nad tekmovanjem so bili navdušeni tudi dijaki. Mladi podjetnik nam je zaupal: ,,Izkušnja z ustanovitvijo podjetja je nepozabna. Naučil sem se zelo veliko. Dobil sem vpogled v podjetništvo ter v proces, kako realizirati idejo. Hvaležen sem za priložnost.”

Vsem mladim podjetnikom iskreno čestitamo in jim želimo uspešno na poti, saj, kako pravi ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, ga. Simona Črep: ,,Lepo je na novo začeti – ustvarjati svet novih možnosti, ki jih prej še ni bilo.”

Skip to content