Sinergija gospodarstva in edukacije – medijci

Na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije na številne načine skrbimo za to, da se povezujemo z gospodarstvom in s posamezniki, ki so uspešni na področjih, za katere se izobražujejo naši dijaki. V torek, 10. marca 2020, smo že drugič v letošnjem šolskem letu organizirali dogodek Sinergija gospodarstva in edukacije – tokrat za dijake programa medijski tehnik.

Na dogodek smo povabili skladatelja filmske glasbe Tima Žibrata, fotografa Sama Mervarja, režiserja Davida Sipoša in Žigo Korošca, enega izmed lastnikov podjetja Epicoro Studio, v katerem se ukvarjajo s programiranjem video igric ter produkcijo različnih medijskih vsebin. Z njim je bila tudi naša nekdanja dijakinja Tara Drev, ki je pri njih zaposlena kot grafična oblikovalka.

Gostje so nam zaupali skozi kakšne ovire so morali iti in kakšne izzive so morali premagati. Vsem je bilo skupno razmišljanje, da se uspeh ne meri z denarjem, ampak z zadovoljstvom, ki ga občutiš ob opravljanju poklica. Dijake so tudi opozorili, da jim bo v življenju marsikdaj težko, da jim bo pogosto kaj spodletelo, a morajo vztrajati.

Predvsem pa so jih skušali motivirati in opogumiti za to, da sledijo svojim sanjam, iščejo nove poti in priložnosti ter ohranijo svojo osebnost.

» Nič od tega pa nikoli ne pride čez noč, » je še bilo njihovo sporočilo, s katerim so strnili dogodek, katerega bomo zagotovo pripravili večkrat. Seveda z novimi zgodbami in posamezniki, ki so lahko naš navdih.

Prireditev sta povezovala Katarina Carveič in Oscar Kovačič.

Mateja Z. Pavšar

Nazaj