14. februarja praznujemo valentinovo, ki ni le praznik zaljubljencev, ampak je tudi čas, ko lahko svojim prijateljem in vsem, ki so nam pri srcu, namenimo lepo besedo. Kljub temu da se »gledamo« preko spleta, ga lahko skupaj praznujemo. V zadnjem času potrebujemo spodbudo, ne le od profesorjev, pomagala bi tudi lepa beseda naših sovrstnikov/prijateljev, ki jim lahko napišemo nekaj spodbudnih besed, kakšen verz, morda pesem.

V naslednjem tednu pri razredni uri ali pri kateri drugi uri (odvisno od odločitve profesorja in predvsem od nas, katerega učitelja bomo uspeli nagovoriti za sodelovanje) bodo razredniki/učitelji naključno izžrebali pare in na šolski e-naslov vsakemu dijaku poslali ime in domači naslov sošolca, ki mu bomo napisali pismo.

Predlagamo naslednje:

  • Naslednji teden (9.-12. 2. 2021) pišemo pisma z roko.
  • Pisma bodo anonimna, podpišemo se s Tvoj Valentin ali Tvoja Valentina (NE z imenom in priimkom).
  • Od razrednika dobimo naslov najkasneje v sredo, 10. 2. 2021.
  • Pismo sošolcu pošljemo na dom po pošti najkasneje v petek, 12. 2. 2021.
  • Po počitnicah bomo pri uri z razrednikom ali pri drugem predmetu ugotavljali, kdo je naš skriti Valentin.
  • Seveda pri tem ne smemo misliti le nase in na to, kakšno pismo bomo dobili. Preden pomislimo »Jaz pa tega ne bi, ne bom, se mi ne da …«, pomislimo na sošolca, ki pisma ne bo prejel in se bo zaradi naše malomarnosti počutil slabo.

 

Pri pisanju vam želimo veliko navdiha in ustvarjalnosti ter upamo, da boste vsi prejeli Valentinovo pismo.

Valentinčki                                                                                                   Ravnateljica

Maša Goličnik, Lenart Oprčkal in Ema Kač                                     Simona Črep 

Skip to content