V ponedeljek, 25. aprila 2022, se je razred S-4. a odpravil na strokovno ekskurzijo v podjetje Marovt, d. o. o.  Obiskali smo obe lokaciji podjetja, in sicer na Stranicah in v Slov. Bistrici. Na Stranicah so nam predstavili eno najsodobnejših kovačij v Evropi in orodjarno. V Slov. Bistrici pa smo pod strokovnim vodstvom spoznali avtomatizacijo in robotizacijo proizvodnje.  Kot bodoči strojniki smo z zanimanjem spoznavali proizvodne procese v podjetju, ki se ukvarja s proizvodnjo odkovkov za avtomobilsko industrijo. V podjetju so nas prijazno sprejeli in nas tudi obdarili. Podjetju se zahvaljujemo, da so nam omogočili vpogled v njihovo uspešno proizvodnjo, in jim želimo še veliko poslovnih uspehov.

Na poti s Stranic do Slov. Bistrice smo se ustavili v Slov. Konjicah in obiskali tamkajšnji vojaški muzej v zasebni lasti. Gospod Robert Vrečko nas je prijazno sprejel v svojem muzeju in nam predstavil svojo zbirko predmetov iz 1. svetovne vojne ter iz časov Avstroogrske. Gospodu Robertu, ki z navdušenjem ohranja predmete, ki so pomniki časa naše preteklosti, želimo še veliko zbirateljskega navdušenja.

Varno potovanje nam je omogočilo prevozno podjetje Flucher iz Rogaške Slatine. Za sponzorstvo naše ekskurzije se jim iskreno zahvaljujemo in jih želimo še veliko varno prevoženih poti.

 

Razred S-4. a

Skip to content