Svečana podelitev spričeval poklicne mature

Bodite hvaležni za vse – za zvezde, za sonce, za družino in prijatelje, za svojo državo in za ves svet. Zaradi hvaležnosti vaše srce močneje privlači dobro. (Elizabeth Clare Prophet)

V petek, 5. 7. 2019, je bila v Celjskem domu svečana podelitev spričeval poklicne mature. Maturantkam in maturantom so ob uspešno zaključenem srednješolskem izobraževanju čestitali direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Simona Črep ter razredničarke in razredniki. Ravnateljica  se je v svojem nagovoru zahvalila profesoricam, profesorjem, staršem, maturantkam in maturantom pa poudarila: »Priti skupaj je začetek. Vztrajati skupaj je napredek. Delati skupaj je uspeh. Vse to nas povezuje in dela edinstvene. Vem, da ni bilo vedno lahko. S trudom in delavnostjo ste si pridobili nova znanja in veščine, ki jih boste uporabljali bodisi na trgu dela, pri študiju ali nasploh v življenju.«

Predstavila je letošnje rezultate poklicne mature na Srednji šoli za stojništvo, mehatroniko in medije: v spomladanskem izpitnem roku poklicne mature 2019 je bilo od 164 dijakov, ki so v celoti pristopili k maturi, uspešnih kar 99,4 %. Samo ena dijakinja je bila neuspešna, 3 dijaki pa niso pristopili k vsem izpitom in bodo zrelostni izpit v deležu opravljali v jeseni. Kar 57 dijakov ali 35 % je  doseglo na poklicni maturi 18 točk ali več in s tem odličen uspeh, med njimi je 12 zlatih maturantov, 1 dijak pa ni samo zlat, ampak  je diamanten, saj je dosegel vse točke.

 Zlati maturantje so postali: Matic Jančič, Jernej Oblonšek, Nejc Gubenšek, Martin Grešak, Jaka Jelen, Žan Marinšek, Florjan Plohl, Rok Udovč, Marcel Urankar, Žan Vengust, Neža Hrovat in  Kristjan Anej Kramar. Med njimi je Martin Grešak dosegel vse točke.

 Ob slovesni priložnosti je ravnateljica skreno čestitala tudi našim mehatronikom: Florjanu Plohlu, Žanu Marinšku, Tomažu Rejcu Zagožnu in Marcelu Urankarju, ki so se z mentorjema mag. Matejem Vebrom in Milošem Bevcem prav v teh dneh neutrudno borili za čim višjo uvrstitev na svetovnem prvenstvu v robotiki. Z aplavzom smo jim poslali spodbudo v  Avstralijo. Pozitivna energija maturantk, maturantov, staršev in učiteljev je bila res odlična spodbuda našim tekmovalcem, saj jim je uspel izjemen dosežek: na svetovnem prvenstvu RoboCup 2019 v Sydneyju so dosegli 3. mesto.

Praznični dan so nam polepšali mladi glasbeniki: Neža Pogačar, Pia Drofenik, Luka Mlakar, Žan Kolbič in Aljaž Kidrič z mentorico Metko Jagodič Pogačar. Podelitev je povezovala Mateja Zorko Pavšar.

Iz ravnateljičinega nagovora letošnji generaciji maturantk in maturantov:

 »Vedite, da smo na vas zelo ponosni, v mojem življenju boste imeli prav posebno mesto. Ne nazadnje sem imela velik privilegij biti vaša profesorica in ravnateljica. Ne bojte se delati v življenju velikih korakov. Naj se vaš značaj dotakne drugih ljudi. Samo dobri ljudje lahko delajo dobre čase. Bodite dobri, kajti vi ste prihodnost, vi ste sprememba, ki jo potrebuje jutrišnji svet.«

Mojca Drev Uranjek

Nazaj