Jaša Samec prejel nagrado za odličnost Barbare Celjske

Z velikim veseljem in ponosom lahko zapišemo, da je naš lanski maturant, dijak M-4. c-razreda, Jaša Samec v preteklih dneh prejel nagrado za odličnost Barbare Celjske. Rotary Klub Celje – Barbara Celjska jo podeljuje že šesto leto zapored, nameni pa jo nadpovprečno uspešnim in nadarjenim dijakom ter študentom. Jaša jih je s svojim delom tako v šolskem kot izvenšolskem okolju prepričal, da je pravi zanjo.

Na nas pa se je nagrajenec obrnil z naslednjim zapisom:

Če bi mi kdo pred vpisom v srednjo šolo povedal, kaj vse bom doživel v teh štirih letih, mu zagotovo ne bi verjel. Začetek šolanja mi je bil sprva precej dolgočasen in nezanimiv, saj sploh nisem imel veliko uporabnega predznanja. Dejansko mi je šolanje postalo zabavno šele proti koncu 2. letnika, ko smo začeli s tekmovanjem RoboCup. Takrat se nas je zbralo nekaj zagnanih dijakov mehatronike in z veliko sreče (pa seveda tudi znanja) se nam je uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo v Avstraliji. In prav ta dogodek ter hkrati dejstvo, da se bo moja povprečna ocena štela pri vpisu na fakulteto, sta mi dala zagon za učenje in šolsko delo. Na začetku 3. letnika sem v šoli pokazal večje zanimanje in zdi se mi, da so to opazili tudi profesorji, kar mi je dalo še dodatno motivacijo. Poleg tekmovanja na drugem koncu sveta mi je šola omogočila tudi izvajanje obvezne prakse na Irskem, kar je bila še ena izmed lepih izkušenj. In v 4. letniku bi jih lahko bilo še več, vendar je vmes prišla korona. Ta mi je po drugi strani omogočila, da sem se osredotočil predvsem na prihajajočo maturo, ki sem jo zaključil kot zlat maturant.

V štirih letih šolanja sem pridobil veliko znanja, veščin in izkušenj, ki mi zelo koristijo pri študiju na fakulteti. Zato bi se želel zahvaliti vsem svojim profesoricam in profesorjem, ki so mi skozi srednješolska leta pomagali pri njihovem usvajanju. Zahvaliti se želim tudi ge. ravnateljici Simoni Črep, ki je v mojem delu prepoznala potencial in me predlagala za nagrado.

Hvala vsem, ki ste me spremljali na moji srednješolski poti. Ohranil vas bom v zelo lepem spominu in vas z veseljem kdaj tudi obiskal.

                                                                                                                     Jaša Samec

Nazaj