Moje podjetje 2021 – z odličnim 1. in 3. mestom na evropsko tekmovanje

Tudi letos smo sodelovali na JA Nacionalnem tekmovanju programa Moje podjetje 2021. Naši dijaki so bili odlični. Med 63 dijaškimi podjetji so osvojili 1. in 3. mesto v prestižni kategoriji »podjetje leta«.

Prvo mesto sta osvojila Jakob Sadar in Filip Drofenik  iz M-4. c s podjetjem OPS, d. d., tretje mesto pa Jakob Florjan, Jakob Jurak in Klemen Javeršek s podjetjem Izi tehnologije, d. d., prav tako iz M-4. c.

Podjetje OPS, d. d., je osvojilo tudi 1. mesto za »krožno gospodarstvo«  2. mesto za najbolj inovativen izdelek, 3. mesto za najboljše poročilo in 3. mesto za najboljši izdelek I feel Slovenija.

Jakob Sadar in Filip Drofenik bosta zastopala Slovenijo julija na evropskem tekmovanju COYC 2021.

Mentor dijakom je g. Matjaž Cizej.

 

Tekmovalci so se v četrtek, 6. 5. 2021, dodatno predstavljali članom žirije na intervjujih, kjer  so člane žirije prepričali s »pitchem« in dodatnimi pojasnitvami. Finale tekmovanja z razglasitvami pa je bilo v petek, 7. 5. 2021. Razglasitev  si lahko ogledate na naslednji povezavi: Moje podjetje 2021.

Razvrstitve v različnih kategorijah pa najdete na povezavi Imamo podjetje 2021. Častni pokrovitelj tekmovanja je predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

 Vsem mladim podjetnikom in njihovemu mentorju iskreno čestitamo ter jim želimo obilo uspeha tudi v prihodnje.

Nestrpno bomo čakali novic z evropskega tekmovanja in držali pesti za Jakoba Sadarja in Filipa Drofenika, ki sta glas naše šole ponesla v širši evropski prostor in tako dokazala, da  smo izvrstni tudi v podjetništvu. Pogumno in strastno se podajta na pot uresničevanja svojih ciljev in sanj.

 

 

Ravnateljica

Simona Črep

Nazaj