Pot do moje kariere

Dijaki 2. letnika programa srednjega poklicnega izobraževanja, so imeli 22. in 23. 4. projektni dan z naslovom Pot do moje kariere.

Dijaki S-2. i-oddelka so razvijali prečne veščine na delovnem mestu, se urili v poslovni komunikaciji in razvijali poslovni bonton. Projektni dan je potekal na daljavo v programu Teams. Zjutraj se jim je pridružila Linda Zottel iz podjetja Zottel Trade d. o. o., predstavila njihovo podjetje, delo in želje delodajalca. Nato so dijaki v skupinah opravljali zadolžitve in jih predstavili pred razredom, ravnateljico in drugimi gosti. Dijaki in profesorji so se veliko naučili s področja nabave in poslovne komunikacije.

Dijakom S-2. j se je predstavilo podjetje Weishaupt, ki je uspešno na področjih, za katera se izobražujejo naši dijaki. Predstavnik podjetja Aleš Gračner je predstavil zgodovino in področja delovanja koncerna Weishaupt; med drugim izvajajo tudi izobraževanja za inštalaterje. Dijaki so predstavniku podjetja postavili nekaj vprašanj in izvedeli veliko zanimivega o podjetju.

Pred srečanjem so dijaki pripravili predstavitve na delavnicah, kjer so raziskovali analizo letne porabe toplotne črpalke in analizo letne porabe kotla na tekoče gorivo. Preizkusili so se tudi v igri vlog in se odlično znašli v vlogi stranke, ki se ji je pokvaril radiator ter v vlogi serviserja, ki je skušal napako na radiatorju odpraviti.

Tudi dijaki M-2. h so se po skupinah urili v poslovni komunikaciji in spoznavali poslovni bonton. Predstavilo se jim je podjetje Alba d. o. o. Pogovarjali so se s predstavnikom podjetja, oddali povpraševanje kot elektronsko pošto in vadili telefonsko naročanje želenega artikla.

S. Fošnarič, J. Prušnik in M. Bevc

Nazaj