So tisti, ki potujejo, in tisti, ki so nekam namenjeni. Razlikujejo se, a so si vendar enaki. Uspešni imajo pri tem eno prednost: vedo, kam gredo. (Mark Caine)

V četrtek, 4. 7. 2024, je bila v Celjskem domu svečana podelitev spričeval poklicne mature. Maturantkam in maturantom so ob uspešno zaključenem srednješolskem izobraževanju čestitali direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Simona Črep ter razredničarke in razredniki. Ravnateljica se je v svojem nagovoru zahvalila profesoricam, profesorjem ter staršem, maturantkam in maturantom pa poudarila: »Ne bojte se delati v življenju velikih korakov. Naj se vaš značaj dotakne drugih ljudi. Samo dobri ljudje lahko delajo dobre čase. Bodite dobri, kajti vi ste prihodnost, vi ste sprememba, ki jo potrebuje jutrišnji svet.«

Predstavila je letošnje rezultate poklicne mature na Srednji šoli za stojništvo, mehatroniko in medije. V spomladanskem izpitnem roku poklicne mature 2024 je pristopilo 174 dijakinj in dijakov. Poklicno maturo so uspešno opravili vsi dijaki, tj. 100 %.  38 dijakov je  doseglo na poklicni maturi 18 točk ali več in so dosegli odličen uspeh ter 9 dijakov ja doseglo izjemen splošni uspeh – 2 dijaka med njimi sta dosegla vse točke in sta diamantna:

  • z 22 točkami je 7 maturantk in maturantov: Luana Djordjević, Maruša Martinkovič, Žiga Marš, Emma Piršič, Jernej Romih, Primož Vrešak in Matevž Zidanski,
  • vse možne točke, tj. 23 točk, sta dosegla 2 dijaka: Anže Breznik in Marko Fänrich.

Praznični dan so nam polepšali mladi glasbeniki: Ema Lesjak, Zara Škapin, Ema Laznik, Maj Leskovšek, Matija in Dominik Mazij ter Benjamin Došler z mentorico Metko Jagodič Pogačar. Podelitev je povezovala Mateja Zorko Pavšar.

Drage maturantke, dragi maturanti!

Ko se vam bodo zgodile spremembe, tudi tiste manj prijetne, se vprašajte: Kaj lahko storim zdaj? Kaj je moj naslednji korak? Početi nekaj drugačnega je lahko sprva neudobno, saj stopate onkraj svojega območja udobja. To je znak, da se učite nečesa novega, zatorej ne odnehajte. In obdajte se z ljudmi, ki vas podpirajo.

Praznujte svoje dosežke in uspehe! Vaši uspehi so tudi naši uspehi! Izvabljajte najboljše iz sebe in zaupajte, da je tisto najboljše, kar premorete, dovolj dobro.

V naslednjih dneh in mesecih vam želimo predvsem brezskrbno in dobrih novic polno poletje. Srečno!

Mojca Drev

 

Skip to content