PODELITEV SPRIČEVAL POKLICNE MATURE, 7. 7. 2020

Drage maturantke, dragi maturantje!

Svečana podelitev spričeval poklicne mature Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije je bila drugačna za vse tiste, ki je nismo doživeli prvič. Potekala je v lepo pripravljenih učilnicah in v slovesnih opravah maturantk in maturantov. Za maturantke in maturante letošnje generacije je bila samo njihova, vznemirljiva, polna pričakovanja in veselja. Morda tu in tam malo grenka.

Dragi naši maturantke in maturantje, da zmorete prevzeti odgovornost za svoje znanje in dosežke, ste že večkrat dokazali. Letos dvakrat: ko ste sami v svojem slogu in tempu pridobivali znanje, spretnosti in izkušnje pri pouku na daljavo in ob opravljanju poklicne mature. To je pa že veliko: zdaj veste, da se zmorete potruditi zase. Naj bo to najpomembnejše spoznanje, ki ga boste odnesli s sabo. V življenju se potrudite zase, tako se boste spoštovali in imeli radi, ravno tako pa bodo z vami ravnali tudi drugi: vas cenili in vas imeli radi. Iskreno vam čestitamo ob uspešno opravljeni poklicni maturi!

Svojo poslanico je maturantkam in maturantom namenila tudi gospa ravnateljica, ki je zapisala:

»Čestitam vam za dosežen uspeh. Vem, da ni bilo vedno lahko. Posebej v času epidemije ste bili deležni številnih negotovosti, toda pokazali ste, da ste pogumnejši, kot si mislite, in zmožni več, kot si predstavljate.

S trudom in delavnostjo ste si pridobili nova znanja in veščine, ki jih boste uporabljali bodisi na trgu dela, pri študiju ali nasploh v življenju. Izobrazba je namreč najmočnejše orodje, s katerim lahko spreminjate svet. Znanje je tisto, česar vam nihče nikoli ne more vzeti. In znanje je lastnost samozavestnih ljudi. Tistih, ki veste, kaj želite doseči v življenju.

V spomladanskem izpitnem roku poklicne mature 2020 je bilo od 173 dijakov uspešnih 168 ali 97 %. Kar 66 dijakov ali 38 % je doseglo na poklicni maturi 18 točk ali več in so odlični. Med njimi je 12 zlatih maturantov, 1 pa ni samo zlat, ampak je diamanten, saj je dosegel vse točke.

Zlati maturanti so Marko Skale, Jure Tojnko, Dejan Zorenč in Marko Žvegler iz S-4. a, Mihael Arčan, Kristjan Marič in Jaka Zamrnik iz S-4. b, Žan Jurkošek iz S-2. g ter Nik Berčnik, Lanart Marovt in Jaša Samec iz M-4. c. Uroš Kukovič iz M-4. c je z vsemi točkami postal diamanti maturant in bo deležen posebnega sprejema pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju.

Vedite, da sem na vas zelo ponosna, v mojem življenju pa boste imeli posebno mesto. Ne nazadnje sem imela velik privilegij biti vaša profesorica in ravnateljica.«

Vsem želimo, da si med počitnicami in dopustom odpočijete. Privoščite si kakšen trenutek, ko ne boste počeli prav ničesar. Morda se vam prav takrat utrnejo kakšne dobre zamisli …

Pazite nase in ostanite zdravi! Srečno!

Pomočnica ravnateljice Mojca Drev Uranjek                                       Ravnateljica Simona Črep

 

Nazaj