Na fotografskem natečaju Slovenska pregledna razstava mladinske fotografije 2021, ki je potekal pod pokroviteljstvom in po pravilniku Fotografske zveze Slovenije (FZS), so dijakinje in dijaki naše šole dosegli izvrstne uvrstitve. Petčlanska žirija članov umetniškega sveta FZS je med prejetimi fotografijami izbrala tudi 20 fotografij za nacionalno kolekcijo, ki bo sodelovala na mednarodnem tekmovanju »40. FIAP Youth Digital Biennial 2021« v Belgiji.

Na natečaju je v dveh starostnih skupinah sodelovalo 173 avtorjev s skupno 622 fotografijami. V obeh starostnih skupinah so naši dijaki dosegli izjemen uspeh in hkrati prestižno uvrstitev v sestavo kolekcije za mladinski bienale v Belgiji.

https://www.digitalna-kamera.si/rezultati-slovenska-pregledna-razstava-mladinske-fotografije-2021/

V kategoriji do 16 let je Lan Orožim, S-2. a, osvojil srebrno medaljo FZS. V sestavo kolekcije za mladinski bienale pa se je uvrstil še Tim Vengust, M-1. d.

V skupini od 16 do 21 let je Pika Penko, M-4. d, osvojila zlato medaljo FZS, Jakob Miglič, M-3. d, pa diplomo FZS. V sestavo kolekcije za mladinski bienale pa so se uvrstili še: Neja Lenart, Gašper Rebernik in Lucija Turnšek (vsi M-3. e). 

Dijakinjam in dijakom ter mentorju Davidu Korošcu iskreno čestitamo.

Simona Črep, ravnateljica

Skip to content