Na predpočitniški petek je na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije že zgodaj zjutraj zadišalo po pečenih kostanjih, saj smo ta dan dijaki S-3. b razreda s pomočjo razrednika, prof. Martina Amona, in skupnosti dijakov z mentorjem, prof. Jako Došlerjem, organizirali kostanjev piknik.

Priprava na dogodek se je začela že več kot teden dni pred piknikom. Dijaki vseh oddelkov naše šole so do srede prinašali nabrane kostanje. Nabirka je tehtala kar 140 kilogramov, zato smo potrebovali okrepitev. Pri pripravah so nam z veliko dobre volje pomagali dijaki S-1. k razreda z razrednikom, prof. Bojanom Hrovatom. Največ so k nabirki kostanjev, s kar 26 kg, prispevali dijaki M-1. d razreda. V zahvalo so se ob pokušanju kostanjev posladkali še s čokolado. Da smo bili vsi deležni pokušine jesenskega sadeža, je na dan dogodka poskrbel prof. Jože Prušnik, ki je skrbel za pripravo in peko kostanjev.

Predpočitniški petek se je tako zaključil ob dobri volji in vonju po jeseni, za kar se zahvaljujemo vsem, ki ste na kakršen koli način prispevali k uspehu dne.

Iskrena hvala gospe ravnateljici, prof. Simoni Črep, in prof. Brigiti Mastnak za posluh in pomoč pri organizaciji ter izvedbi kostanjevega piknika. Hvala, da sta pripomogli k uresničitvi čudovitega jesenskega dne.

Dijaki S-3. b razreda

Še fotogalerija:

Skip to content