V sredo, 12. 7. 2023,  smo pred Šolskim centrom Celje pripravili sprejem za srebrno ekipo naših mehatronikov, ki je na svetovnem prvenstvu v robotiki RoboCup 2023 v Bordeauxu v Franciji v kategoriji Rescue Rapidly Manufactured Robot skušala doseči čim boljši rezultat in premagala skoraj vso konkurenco.

Veselje in ponos je ob prihodu tekmovalcev Julije Weiss, Tadeja Cerovška, Luke Podkrižnika, Mateja Jančiča, Anžeta Mesariča in Aljaža Herodeža ter mentorjev mag. Mateja Vebra in Matjaža Cizeja v nagovoru izrazila ravnateljica Simona Črep, čestital pa jim je tudi podžupan mestne občine Celje Uroš Lesjak.  Ravnateljica je v nagovoru izpostavila, da so nam srebrni mehatroniki lahko zgled.

 

Besedo so seveda dobili tudi tekmovalci in mentorja. V času štiridnevnega tekmovanja, ko so sestavljali robota, preizkušali delovanje in programirali v hotelski sobi 104  in znanje ter ustvarjalnost pokazali na tekmovališču, so se najbolj povezali in vsi prispevali kar največ za skupen cilj.  Vloge so  bile jasne, za stroko je skrbel mag. Veber, motivator je bil razrednik Matjaž Cizej.

Naši izvrstni tekmovalci so vsi dijaki oddelka M-4. c. Ker se niso mogli udeležiti svečane podelitve spričeval poklicne mature, sta jim ravnateljica in razrednik podelila spričevala in čestitala ob opravljeni poklicni maturi. Vsi so bili zelo uspešni, Aljaž Herodež je zlati maturant, Julija Weiss je dosegla vse točke na poklicni maturi in je diamantna maturantka.

Zahvalili smo se vsem, ki so finančno podprli misijo naših dijakov na RoboCup 2023, ter staršem, učiteljem in sošolcem, ki so prišli izkazat podporo in spoštovanje ekipi, ki je na svetovnem prvenstvu v Bordeauxu stopila na drugo stopničko zmagovalnega odra.

Mojca Drev

Skip to content