V francoskem Bordeauxu je potekalo od 6. do 9. julija 2023 svetovno prvenstvo v robotiki, ki se ga je udeležila tudi ekipa Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje.

Na tekmovanju RoboCup Rescue Rapidly Manufacturing Robots Challenge je tako ekipa Mechatronics Rescue Team, ki so jo sestavljali Julija Weiss, Tadej Cerovšek, Aljaž Herodež, Matej Jančič, Anže Mesarič in Luka Podkrižnik, dijaki 4. letnika programa tehnik mehatronike, osvojila izjemno 2. mesto in se uvrstila za Mehiko in pred Avstralijo.

Mentorji dijakom so bili mag. Matej Veber, ki je dijake popeljal na svetovno prvenstvo že četrtič,  Matjaž Cizej in mag. Andro Glamnik.

Tako smo ponovno dokazali, da smo lahko Slovenci tudi v robotiki  med najboljšimi na svetu. Izvrstna uvrstitev na letošnjem svetovnem prvenstvu nam je zagotovila vstopnico na RoboCup 2024, ki bo naslednje leto na Nizozemskem. Tako nadaljujemo s tradicijo sodelovanja naše šole na svetovnem prvenstvu v robotiki. Po Japonski, Kanadi, Avstraliji in Franciji se bomo prihodnje leto podali še na Nizozemsko.

Iskrene čestitke! Zelo smo ponosni na vas.

Filmček o dogajanju na tekmovanju.

 

Ravnateljica

Simona Črep

Skip to content