V sredo, 5. 7. 2023, je v Celjskem domu potekala  svečana podelitev spričeval poklicne mature. Maturantkam in maturantom so ob uspešno zaključenem srednješolskem izobraževanju čestitali direktor Šolskega centra Celje Mojmor Klovar, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Simona Črep ter razredničarke in razredniki. Ravnateljica se je v svojem nagovoru zahvalila profesoricam, profesorjem, staršem, maturantkam in maturantom pa poudarila: »Vaše delo bo zapolnilo pomemben del vašega življenja in edini način, da boste res zadovoljni, je, da počnete tisto, v kar resnično verjamete. Ljubezen in želja sta krili duha za velika dejanja. Nikar se ne bojte delati velikih korakov. Pogum namreč dela človeka lepega, moč vztrajnega in prepričanje mirnega. Naj se vaš značaj dotakne drugih ljudi. Samo dobri ljudje lahko delajo dobre čase. Bodite dobri, sodelovalni in ustvarjalni, kajti vi ste prihodnost, vi ste sprememba, ki jo potrebuje naša družba, naš svet. Dragi strojniki, mehatroniki in medijci, izjemni ste!«

V spomladanskem izpitnem roku poklicne mature 2023 je svoj zrelostni izpit opravljalo 183 maturantk in maturantov naše šole. Uspešni so bili vsi. 100 % uspeh na poklicni maturi je izvrsten dosežek, na katerega smo lahko vsi zelo ponosni. Kar 63 dijakov ali 34 % je doseglo na poklicni maturi 18 točk ali več in so odlični.

Na šoli imamo 19 zlatih maturantov, med njimi jih je kar 5 doseglo vse točke na poklicni maturi in so postali diamantni.

 

Zlati maturantki in maturanti so:

Jure Bizjak, Lara Bosnar, Nik Bračun, Aljaž Deželak, Domen Pušnik Golež, Aljaž Herodež, Nik Ojsteršek, Žak Ošlak, Lana Pavlič, Alex Petrović, Jošt Randl, Jan Ročnik, Miha Škorja in Žiga Vrabič.

Zlati maturantki in maturanti z vsemi točkami – diamantni:

Živa Brvar

Vid Jagodič

Vid Plesnik Zupanc

Julija Weiss

Nejc Zadnik

 

Praznični dan so nam polepšali člani šolskega benda Eruption: Matija in Dominik Mazij, Žiga Hrup, Jon Nik Gorenak in Alen Andrejčič z mentorico Metko Jagodič Pogačar. Podelitev je povezovala Mateja Zorko Pavšar. Vsi skupaj pa smo poslali dobre želje v Bordeaux v Francijo, kjer se naši odlični maturantje iz M-4. c: Luka Podkrižnik, Matej Jančič, Tadej Cerovšek, Anže Mesarič, Julija Weiss in Aljaž Herodež, merijo na svetovnem prvenstvu RoboCup23.

Spoštovani maturantke in maturantje, izrekamo vam iskrene čestitke. Vzemite maturitetno spričevalo kot vstopnico za svoje navdušujoče, polno in radostno življenje.

V naslednjih dneh in mesecih vam želimo predvsem brezskrbno in dobrih novic polno poletje.

Mojca Drev

Skip to content