Svečana podelitev spričeval poklicne mature

V sredo, 7. 7. 2021, je v atriju Šolskega centra Celje potekala svečana podelitev spričeval poklicne mature. Maturantkam in maturantom so ob uspešno zaključenem srednješolskem izobraževanju čestitali direktor Šolskega centra Celje Mojmor Klovar, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Simona Črep ter razredničarke in razredniki. Ravnateljica  se je v svojem nagovoru zahvalila profesoricam, profesorjem, staršem, maturantkam in maturantom pa poudarila, kako ponosna je na njihove dosežke in da bo imela ta generacija posebno mesto v njenem življenju, saj so pred štirimi leti skupaj začeli novo uspešno pot.

V spomladanskem izpitnem roku poklicne mature 2021 je opravljalo poklicno maturo 190 maturantk in maturantov. Uspešnih je bilo 188 ali 99 %. Kar 65 dijakov ali 34 % je doseglo na poklicni maturi 18 točk ali več in so odlični.

 

Na šoli imamo 18 zlatih maturantov, 4 med njimi pa imajo vse točke.

 

Zlati maturanti so: Srečko Čakš, Rok Drame, Luka Rušnik, Lan Senica, Filip Gregorc, Timotej Jezernik, Valentin Ocvirk, Urh Feldin, Alen Fuks, Lara Furman, Živa Sivka, Neja Skornšek, Benjamin Jeran in Nika Šibilja Mlinarič.

Vse točke so osvojili Oskar Šonc, Anže Koradej, Žan Mauer in Taja Atelšek.

Praznični dan sta nam polepšala mlada glasbenika Ema Kač in Gal Kok z mentorico Metko Jagodič Pogačar. Podelitev je povezovala Mojca Drev Uranjek. Izjemno uspešni dijaki so za svoje dosežke na tekmovanjih in natečajih prejeli tudi zlatnik oz. srebrnik Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.

Maturantkam in maturantom izrekamo iskrene čestitke. Naj maturitetno spričevalo vzamejo kot vstopnico za svoje navdušujoče, polno in radostno življenje. V naslednjih dneh in mesecih pa jim želimo predvsem brezskrbno in dobrih novic polno poletje.

Mojca Drev Uranjek

Nazaj