Projekt »Mladi genialci« je tekmovanje o energetski pismenosti, ki ga letos sedmič, za srednje šole pa četrtič zapored, organizirata podjetji GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško (NEK). V letošnjem šolskem  letu  je  tekmovanje  namenjeno  dijakom  3.  in  4.  letnika  srednjih  poklicnih elektro in strojnih šol ter tehniških gimnazij iz vse Slovenije.

Tekmovanje dijake spodbuja k poglobljenemu preučevanju celovite zgodbe o energiji, trajnostnih virih energije, osnovnih pojmih v energetiki, podnebnih spremembah, jedrski energiji kot trajnostnem viru in radioaktivnosti.

Tekmovanje bo potekalo v več sklopih:

  • izobraževanje za dijake v prostorih podjetja GEN energija bo v Krškem 19. ali 21. novembrom 2019;
  • šolsko tekmovanje: 17. decembra 2019 na šoli v računalniški učilnici;
  • zaključni kviz: 4. februarja 2020 v Kulturnem domu v Krškem.

Želimo, da se letos tekmovanja udeleži tudi naša šola, zato vabim vse tiste, ki vas energetika zanima, da se prijavite. S tem boste še utrdili znanje energetike, hkrati pa je uspešno tekmovanje odlična odskočna deska za v prihodnje.

Na tekmovanje se bomo pripravljali v okviru interesne dejavnosti »ELEKTROENERGETSKI IN JEDRSKI SISTEMI V SLOVENIJI«. Vse tiste, ki želite sodelovati na tekmovanju zato izberite zgoraj omenjeno interesno dejavnost oz. se prijavite pri Alešu Ferležu.

Najbolj zanimiv del tekmovanja bo zagotovo zaključni kviz, na katerem se bodo pomerile  najboljše ekipe. Tekmovanje je odlična priložnost za povezovanje znanja, idej in izkušenj. Verjamemo, da bomo skupaj doživeli veliko zanimivih in poučnih trenutkov, obenem pa mladim omogočili poglobljeno raziskovanje energetskih tem. 

Nagrade za sodelujoče dijake v šolski ekipah (na državnem tekmovanju):

  1. mesto: 3x Prenosni računalnik
  2. mesto: 3x Tablični računalnik
  3. mesto: 3x Bluethooth slušalke

Vse dodatne informacije dobite pri Alešu Ferležu v kabinetu D23 ali na e-poštnem naslovu: ales.ferlez@sc-celje.si ter na spletni strani: https://www.svet-energije.si/mladi-genialci.

 

  

Skip to content