Koordinatorji projekta Jean Monnet: Bodi sprememba, ki poteka v okviru programa Erasmus+, smo v začetku junija obiskali Bruselj in Evropski parlament, kjer smo nabirali dodatna znanja o Evropski uniji in njenemu delovanju. Zavedamo se namreč pomembnosti strokovnega izpopolnjevanja učiteljev s področja poučevanja vsebin o EU in s tem tudi približevanja tovrstnih tematik mladim.
Prvi dan smo obiskali dve slovenski poslanki, in sicer go. Ljudmilo Novak in go. Romano Tomc. Naslednji dan smo obiskali še dr. Milana Zvera, g. Franca Bogoviča in go. Ireno Jovevo. S poslanci smo se pogovarjali o tem, kako mladim približati vsebine o EU, kako jih vključiti v demokratične procese in možnostih, ki jih mladim ponuja EU.
Obiskali smo tudi Parlamentarium, ki na interaktiven način pojasnjuje delovanje institucij EU, prikazuje začetke delovanja EU in razlaga, kako se poslanci Evropskega parlamenta spoprijemajo z družbenimi problematikami. V Hiši evropske zgodovine smo se sprehodili po evropski zgodovini in razmišljali o prihodnosti naše celine.

Živa Rizmal

Skip to content