Bili smo na Irskem

V sredo, 19. 4. 2023 (prva skupina), ter 3. 5. 2023 (druga skupina), smo se odpravili iz Celja proti letališču.  Ko smo prispeli na letališče, smo se vkrcali na letalo in že smo leteli proti Dublinu. Ko smo pristali na dublinskem letališču, nas je tam že čakal avtobus s prijaznim voznikom. Naš vodnik nam je med potjo do hostla povedal nekaj o zgodovini Irske.

Po krajšem počitku in oddihu smo se odpravili na sprehod. Prečkali smo most O’Connell Bridge, ki je edini v Evropi širši kot daljši, in Ha’penny Bridge, kjer so včasih pobirali mostnino za pol penija. Ogledali smo si  tudi Temple Bar z znamenitimi pubi ter sprehod utrujeni zaključili v postelji.

Naslednji dan smo se že zgodaj z avtobusom odpeljali do mesta Galway. Tam smo si skupaj ogledali katedralo, nato pa mesto raziskovali še sami. Po ogledu mesta smo se ponovno vkrcali na avtobus in se odpeljali do Moherskih klifov. Imeli smo precej sreče z vremenom, saj smo imeli s klifov čudovit pogled na Atlantski ocean.

V petek zjutraj smo si ogledali katedralo sv. Kristusa ter katedralo sv. Patricka, kjer je pokopan avtor Gulliverjevih potovanj Jonathan Swift, se sprehodili po glavni in nakupovalni ulici Grafton Street, kjer so nas zabavali poulični umetniki. Z zanimanjem smo si ogledali National Museum, se sprehodili skozi Trinity College, ki velja za najstarejšo univerzo na Irskem.

Po vseh ogledih smo imeli kar nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za sprehod po mestu in nakupovanje spominkov.

Naši vtisi (obe skupini):

Večino časa smo imeli lepo vreme, kar me je pozitivno presenetilo.  Vožnja do klifov je bila dolga, ampak vredna truda. Kljub temu so se najlepši trenutki zgodili med prostim časom, ko smo se povezovali s sošolci. Ljudje na Irskem so bili neverietno prijazni in so nam dali občutek dobrodošlosti. Spoznali smo tudi zgodovino Irske, ki je bila zelo kruta in me je med poslušanjem zmrazilo pri srcu. Irska je polna skrivnosti, ki jih lahko odkrivamo z obiski muzejev in galerij.  (Vanesa)

Na Irske sem se imel dobro. Najbolj so mi bili všeč Moherski klifi in pa športi, ki so nam jih predstavili zadnji dan. Zelo me je presenetila lepota narave in mest, ki smo jih obiskali. (Gialt)

Na Irskem je bilo super. Najbolj mi je bilo všeč prosto popoldne, kjer smo si sami izbrali, kaj početi in kje hoditi. Všeč so mi bili tudi športi, ki so nam jih predstavili. Zabaval sem se tudi ob druženju v sobah in na avtobusu. Z zajtrkom v hostlu nisem bil najbolj zadovoljen, ampak me je v nasprotju s tem prijetno presenetil zelo zabaven vodič. (Tim)

Na Irskem smo se imeli zelo dobro. Najbolj mi je bil všeč ogled mesta. Cene so za moj žep bile zelo visoke, s čimer nisem bil zadovoljen. Pozitivno me je presenetil vodič, ki je bil super. (Gal)

Imel sem se super. Najbolj mi je bil všeč biljard, ki ga je ponujal hostel. Negativno me je presenetil zajtrk v hostelu. Užival sem v dobri družbi svojih prijateljev in zabavnega vodiča. (Tilen)

Na Irskem mi je bilo precej všeč in me je dežela pozitivno presenetila. Imeli smo veliko prostega časa za stvari, ki smo si jih še sami želeli ogledati. Nisem pa bila najbolj navdušena nad kopalnico v hostelu. (Zoja)

Na Irskem mi je bilo super. Najbolj mi je bil všeč dan, ko smo lahko sami hodili po mestu. Vreme je bilo sončno in skoraj brez dežja. Pozitivno me je presenetil vodič, ki je bil prijazen, zabaven in je povedal veliko zanimivega. Negativnih komentarjev nimam. (Tian)

Potovanje na Irsko je bilo zabavno in predvsem poučna izkušnja. Ogledali smo si mnogo znamenitosti, najbolj pa so mi bili všeč Moherski klifi. Na pozitiven način sem bila presenečena nad lepim vremenom. (Vanesa)

Bilo je izredno prijetno in zabavno potovanje. Vsi smo se zabavali in imeli lepo. Najbolj me je pritegnil Galway in sam prosti čas v njem, ki smo ga dobro izkoristili.

Pozitivno so me presenetili ljudje in domačini, ker so bili zelo prijazni. Ni mi bil všeč zadnji dan izleta, saj ga je pokvaril dež. (Ema)

Imel sem se super. Imel sem dobro družbo in veliko sem se naučil o zgodovini Irske. Najbolj mi je bilo vše,č ko smo si ogledali mesto Dublin in ko smo imeli isto popoldne nekaj prostega časa. Pozitivno me je presenetila njihova tradicionalna hrana. (Andraž)

Na Irskem mi je bilo lepo. Imeli smo super vodiča, ki je povedal veliko zanimivega o zgodovini in kulturi Irske. Bilo je zelo prijetno in bi definitivno šel še enkrat. (Kevin)

Obisk Irske je bil odličen. Sama sem že vnaprej odločena, da izlet ponovim. Uživala sem vse štiri dni, a če moram izbirati, kaj mi je bilo najbolj všeč, bi rekla, da mesto Galway in pa seveda Dublin. Preživljanje prostega časa v teh dveh mestih je bil popoln užitek. Ljudje, s katerimi sem se pogovarjala, pa tudi. Če sem vprašala za pomoč, so bili zelo ustrežljivi in prijazni. Vodič je bil vrhunski in res cool. Negativni dogodek je bil le odhod domov. (Naya)

Še vlog o Irski…

 

Skip to content