Multigalerija – tema oktober

Dragi dijaki!

 

Šolsko leto je že v polnem zagonu, kljub temu pa verjamemo, da vaša ustvarjalna žilica in domači arhivi kar kličejo po možnosti, da se pokažejo.

Tudi v letošnjem šolskem letu vas vabimo k sodelovanju pri projektu Multigalerija, da skupaj ustvarimo “prostor” kjer vsak lahko pokaže svoj hobi, spretnost ali ustvarjalnost skozi fotografijo, video, zapis, izdelek, zvočni posnetek ali kaj drugega, česar se spomnite.

Za začetek smo ustvarjalci izbrali temo, ki smo jo poimenovali ČRNO-BELI SVET.

Kontrast na splošno, kontrast med svetlim in temnim ali kontrast med dobrim in slabim? Morda mnogi pomislite na čase, ko ljudje še niso poznali barvnih televizorjev, oz. kot bi jih opisali mnogi starejši, na “dobre stare čase”. Nekateri se boste morda osredotočali na nianse barv, ki jih najdemo med črno in belo … ali pa ju boste iskali med kopico barv, ki nas obkrožajo. Spet drugi boste iskali vzporednice s popolno jasnostjo in nejasnostjo, kot so besede, napisane črno na belem.

Ali je črno bel svet bolj artističen … Morda je to stvar okusa. Mi se v to ne bomo spuščali, gotovo pa ima o tem vsak svoje mnenje, ki bi ga rad izrazil. Radi bi videli vašo interpretacijo te teme, tudi če so vaša videnja popolnoma izven okvirjev in nasprotna našim. Preprosto –  NI napačnega razmišljanja.

Za tiste, ki ne želite biti omejeni s temo, tudi letos ponujamo opcijo proste teme, v kateri se lahko pokažete popolnoma brez zadržkov in meja.

 

Če morda še iščete ideje, lahko naredite tudi kaj na temo posebno obarvanih dni v tem mesecu:

17. oktobersvetovni dan boja proti revščini

24. oktober – dan Organizacije združenih narodov

25.  oktoberdan suverenosti

31.  oktoberdan reformacije in noč čarovnic

Veseli bomo tudi, če pošljete le fotografije sebe pri ukvarjanju s  hobijem.  🙂

Vaša dela bomo zbirali do konca oktobra na e-naslovu: multigalerija.smm@dijak.sc-celje.si 

Svoje datoteke poimenujte: naslov izdelka_ime_priimek_razred.  

 V primeru da želite uporabiti umetniško ime ga uporabite pri poimenovanju datotek in se z njim tudi podpišite, ko oddate svoja dela. (Je pa obvezno, da vedno, ko oddate dela uporabite isto ime in zraven pripišete razred).

 Dela lahko pošljete tudi kot par ali skupina.

Pošljete lahko do 3 izdelke. Zaželen je tudi kratek opis dela (kako se ta navezuje na temo, kakšna misel ipd.) – ni pa obvezen.

Naj vas ne bo strah se izpostaviti in pokazati svoje znanje ali spretnosti, ki vas na umetniški ali neumetniški način delajo posebne.

Prav tako bomo zelo veseli idej, kritik in predlogov, da lahko sodelovanje pri Multigaleriji postane za dijake še boljša izkušnja.

Veliko ustvarjalnosti in navdiha vam želimo ustvarjalci Multigalerije.

Lara Bosnar, Urška Brecl, Kaja Mikša, Kaja Podhraški, Gašper Rebernik in Lucija Turnšek

Nazaj