Ni izgovora, tudi ti zmoreš

Prireditev NI IZGOVORA, TUDI TI ZMOREŠ na celjskem Starem gradu ponovno združila vse dijake in učitelje Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije
V  petek, 29. 9. 2017, ob 11. uri se je s prizorišča proti Friderikovemu stolpu odprl čudovit pogled na množico dijakov in učiteljev naše šole. Na prireditvi Ni izgovora, tudi ti zmoreš smo izkazali čast dijakinjam in dijakom zaključnega letnika Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, ki so bili preteklo šolsko leto najboljši med najboljšimi, poleg tega pa so dijaki 1. letnika slavnostno podpisali Kodeks sožitja.
Šolo z več kot devetsto dijaki, ki se izobražujejo za različne poklice na treh različnih področjih: strojništvu, mehatroniki in medijih, v različnih nadstropjih na ŠCC in na različnih lokacijah, povezuje Kodeks sožitja, zlata pravila, ki spodbujajo k spoštovanju, strpnosti, poštenosti in odgovornosti in ki lahko, pogosto neusmiljen in tekmovalen šolski prostor, spremenijo v takšnega, kjer se počutimo varne in sprejete in kjer lahko napredujemo v največji možni meri. Kodeks sožitja so podpisali predstavniki dijakov 1. letnika, ravnateljica, v imenu učiteljev pa se je k spoštovanju pravil s podpisom zavezal Boštjan Jeraša.
Za zgled si bomo vzeli današnje posebne goste, dijake, ki so nedavno zaključili svoje srednješolsko izobraževanje pri nas. Njihovi dosežki dokazujejo, da nenehno iskanje izgovorov ni prava pot in da je z željo po znanju in napredku, z radovednostjo in vztrajnostjo mogoče stopiti iz povprečja ter uživati v sladkih občutkih uspeha.
 
Zbrane je nagovorila ravnateljica Simona Črep in zlatim podelila potrdila o vpisu v Zlato knjigo.
 
SEZNAM vpisanih v Zlato knjigo za šolsko leto 2016/2017
 
Odlični ves čas šolanja:
 
Jernej ČOKL, Blaž KLENOVŠEK, S- 4. a
Miha KAJBIČ, M-4. c
Ana PEČOVNIK, M-4. e
Miha EMERŠIČ, M-3. f
Zlati maturantje:
Andrej BRGLEZ, S-4. a
Vid ČERNEC, M-4. c
Jernej ČOKL, S-4. a
Zala ČUJEŽ, M-4. c
Miha KAJBIČ, M-4. c
Blaž KLENOVŠEK, S-4. a
Maj MAROVT, S-4. b
Rok PAVLOVIČ, M-4. c
Ana PEČOVNIK, M-4. e
Matic PREMUŠ, M-4. d
Žan ROTOVNIK, M-4. c
 
Odlični na ZI:
Michael BROZ, S-2. k
Miha EMERŠIČ, M-3. f
Halid DIZDAREVIĆ, S-3. g
Denis MARŠ, M-3. f
 
Vid Černec, Jernej Čokl, Miha Kajbič in Zala Čujež so na poklicni maturi dosegli vse točke in tako postali diamantni maturantje. V imenu zlatih je dijakom nekaj nasvetov dal Miha Kajbič.
 
Prireditev je povezoval Vid Palčnik. Program so sooblikovali glasbeniki ŠCC pod vodstvom Metke Jagodič Pogačar: Urh Feldin, Kristina Štiglic, Anja Užmah, Simon Kovač, Luka Drmić, Luka Logar, Ariona Telaku, Andrej Marovšek, Nace Pogačar in Jon Klemen.
Tokrat smo izpostavili tudi učitelje, ki so bili nekdanji dijaki naše šole. Nekaj jih je o svojih dijaških izkušnjah in o tem, zakaj biti učitelj spregovorilo na filmu, Roman Zupanc in Alen Pavšar pa sta zanimivo razmišljanje delila z nami v živo.
Za nami je velika prireditev, ki so jo sooblikovali tudi dijaki, ki so se izkazali kot odlično občinstvo. Verjamemo, da jim bodo današnje zgodbe navdih pri uresničevanju njihovih ciljev.
Pri pripravi so sodelovali: Simona Črep, Mojca Drev Uranjek, Mateja Zorko Pavšar, Alen Pavšar, Metka Jagodič Pogačar, Iztok Virant, Brigita Renner, Pera Kunst, David Korošec, Dušan Vešligaj, Lidija Leskovšek, Dejan Ramovš, Dejan Čeh, Danica Mikola, Natalija Mavc, Srečko Fošnarič, Igor Lah, Dragomira Kunej in Roman Zupanc.
Sodelujoči dijaki: Neža Tretnjak, Bian Dujič, Muhamed Hamidović, Nika Avsec, Oskar Kandare, Urša Breznikar, Ajda Emeršič Hafnar, Jon Simonič in Patricia Ramšak.
 
Mojca Drev Uranjek
Pa še galerija …
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nazaj