Svečana otvoritev evropskega drevesa

V četrtek, 26. aprila 2018, smo tudi uradno predali v uporabo oglasno desko posebne vrste – evropsko drevo. Slovesne otvoritve so se udeležili dijaki ŠC Celje in predstavniki vseh šol ŠC Celje, ki so vključene v program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta z mentorji: SŠKER, Gimnazija Lava in SŠSMM. Evropsko himno Oda radosti so pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar izvedli dijaki, predstavniki udeleženih šol: Neža Pogačar z GL, Gašper Rataj in Nace Pogačar s SŠKER ter Luka Drmič s SŠSMM, ki je pevce pospremil na klavirju.
Po uvodnem nagovoru in predstavitvi dosedanjega dela je spregovorila ravnateljica SŠSMM Simona Črep, ki je s prerezom traku tudi zaključila slovesnost.
 
Za rast drevesa so prepletli svoje zamisli, delo in znanje:
  • oblikovno zasnovo je prispeval mag. Peter Arlič,
  • pod mentorstvom Antona Ovtarja so kovinski okvir izdelali: Žan Mauer, Žan Mujagić, Luka Rečnik, Florjan Samec; pri sestavi in montaži so sodelovali: Miha Planinc, Andrej Belej, Žiga Blatnik, Anže Knez, Urban Kok, Žan Koprivc, Anže Koradej,
  • pod mentorstvom Miloša Bevca so za elektronski del poskrbeli Marko Kovačič, Primož Koprivc in Domen Sevnik,
  • v gradbenih delavnicah so izdelali leseni okvir,
  • vsebino so prispevali dijaki evropejci: Kristjan Kramar, Gašper Stupan, Vid Palčnik, Kaja Mejač, Tilen Božič, Matjaž Cepuš in Nejc Gubenšek,
podporo smo imeli tudi pri gospe ravnateljici in gospodu direktorju.

Vsem iskrena hvala!

Svet, ki ga bomo odkrivali z našim drevesom, je obrnjen proti Evropi, v povezovanje in sodelovanje, tudi na naši šoli in na ŠC Celje, zato vabljeni k sodelovanju in objavi vsebin!

Mentorica
Suzana Slana

Nazaj