Tekmovanje »Mladi genialci«

Spoštovani dijaki!
 
Projekt »Mladi genialci« je tekmovanje o energetski pismenosti, ki ga organizirata podjetji GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško (NEK). V letošnjem šolskem letu je tekmovanje namenjeno dijakom 3. in 4. letnika srednjih poklicnih elektro in strojnih šol ter tehniških gimnazij iz vse Slovenije.
 
Tekmovanje dijake spodbuja k poglobljenemu preučevanju celovite zgodbe o energiji, trajnostnih virih energije, osnovnih pojmih v energetiki, podnebnih spremembah, jedrski energiji kot trajnostnem viru in radioaktivnosti.
 
Tekmovanje bo potekalo v več sklopih:
  • izobraževanje za dijake v prostorih podjetja GEN energija v Krškem med 20. in 25. novembrom 2017;
  • šolsko tekmovanje: 15. decembra 2017 na matičnih šolah v računalniških učilnicah;
  • zaključni kviz: 6. februarja 2018 v Krškem.
 
Najzanimivejši del tekmovanja bo zagotovo sklepni del, ki bo 6. februarja 2018 v Kulturnem domu v Krškem, kjer bo potekal zaključni kviz, na katerem se bodo pomerile najboljše ekipe iz vsake sodelujoče šole.
 
Želimo, da se letos tekmovanja udeleži tudi naša šola, zato vabim vse tiste, ki vas energetika zanima, da se prijavite. S tem boste še utrdili znanje energetike, hkrati pa je uspešno tekmovanje odlična odskočna deska za v prihodnje.
Na tekmovanje se bomo pripravljali v okviru interesne dejavnosti »Elektro energetski sistemi v Sloveniji«. Vse tiste, ki želite sodelovati na tekmovanju zato izberite zgoraj omenjeno interesno dejavnost.
 
Vse dodatne informacije dobite pri Alešu Ferležu v kabinetu D23 ali na e-poštnem naslovu: ales.ferlez@sc-celje.si ter na spletni strani: www.mladi-svet-energije.si.

Nazaj