Digitalizacija v gradbeništvu – Pinkafeld 2019

V okviru projekta ERASMUS + KA2 Digitalizacija v gradbeništvu – Hiša evropskih prostovoljcev smo dijaki in učitelji iz Pforzheima (Nemčija), Sibia (Romunija) ter Celja obiskali srednjo šolo HTL v Pinkafeldu v Avstriji.

Našo šolo so zastopali dijaki iz razreda M-2. H: Leon Goronja, Filip Knez, Nejc Mlakar in Hubert Jelenc.

Učitelji in dijaki iz Pinkafelda so nam razkazali delavnice in laboratorije oddelkov gradbeništva, strojništva in elektronike. Predstavili so nam tudi program v 3D tehniki, ki se uporablja kot osnova za BIM (Building Information Modeling).

Dijaki vseh sodelujočih šol so predstavili svoje predhodno narejene (delne) načrte za obnovo starega župnišča v Romuniji, ki bo v času projekta preoblikovan v center za prostovoljce. Dijaki iz Avstrije so predstavili svoje statične izračune in koncept razširitve strešnega nosilca, načrte za preureditev pritličja in vodovodne instalacije, Romuni so predstavili načrt ogrevanja, dijaki iz Slovenije (Šolski center Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije) so predstavili načrt za izdelavo električne inštalacije, dijaki iz Nemčije pa idejo za zaščito pred strelo in ognjem.

Naslednje dni se je delavnica nadaljevala s 3D načrtovanjem vodovodnih instalacij: načrt instalacije za moderne sanitarne prostore, napisali pa smo tudi 4-jezični jezikovni slovar strokovnih besed.

Nazaj