Simulacija evropskih volitev

V sredo, 17. 4. 2019, je na Šolskem centru Celje potekala simulacija evropskih parlamentarnih volitev. Volitve smo pripravili člani programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta kot zaključek evropskih dni in z njimi želeli predstaviti politične skupine, ki kandidirajo na letošnjih volitvah, ter ozavestiti pomen volilne pravice. Naša mentorja sta bila Andrej Požlep in Suzana Slana.

Na dan simulacije so 2. šolsko uro potekale predstavitve in soočenje kandidatov za evropske poslance. Soočenje je vodil Kristjan Kramar, ki je s pronicljivimi vprašanji med kandidati razvnel vročo, predvsem pa glasno debato.

Voliti je bilo možno neposredno v volilne skrinje ali preko spletne QR kode. Volili so lahko vsi dijaki in profesorji naše šole. Skupno je oddalo svoj glas 576 volivcev.

Največ glasov je prejel kandidat politične skupine Gibanje za Evropo svoboščin in demokracije Rok Majcenović.

Na 2. mestu je predstavnik Strank evropskih socialistov Matic Prah,

na 3. pa Petra Špan, kandidatka za Združenje evropskih konzervativcev in reformistov.

Iskrene čestitke!

Natančnejša analiza rezultatov bo kmalu objavljena na evropskem drevesu.

Bližajo pa se prave evropske volitve, zato glasujte za svojo politično skupino in pomagajte oblikovati prihodnost Evrope!

 

V imenu evropejcev                                                                                                  Ravnateljica

Nika Šibilja Mlinarič, M-2. e                                                                                      Simona Črep

Nazaj