Urbano pleme MEPI

15. maja 2019 smo se člani programa MEPI (Mednarodno priznanje za mlade) udeležili dogodka, ki je potekal pri Čolnarni Park Tivoli v Ljubljani. Namenjen je bil širjenju prepoznavnosti programa MEPI ter povezovanju udeležencev in izvajalcev.

 

Zgodaj zjutraj smo se z ostalimi celjskimi mepijevci z avtobusom odpravili v Ljubljano. Po registraciji smo se udeležili različnih delavnic, ki so jih pripravile srednje šole in organizacije, ki so povezane s programom MEPI, ali pa se pri njih razvijajo veščine, pomembne za ta program.

Delavnice, ki smo se jih lahko udeležili:

Društvo prejemnikov zlatega priznanja MEPI: Teambuilding

Akademska folklorna skupina France Marolt: Folklorna delavnica

Gimnazija Kranj: Kemijska delavnica

Gimnazija Celje – Center: Likovna delavnica – prijateljstvo med Slovenijo in Veliko Britanijo

Gimnazija Škofja Loka: Delavnica impro gledališča

Skavti –ZSlacKSS ekipa: Slackline – hoja po napeti vrvi (delavnica ravnotežja)

Rdeči križ Slovenije: Postopki oživljanja

Competo: Moja kariera, moj kroj

 

Dogodek sta s svojim obiskom počastila predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in britanski princ Edward, grof Wesseški, ki je krovni pokrovitelj programa MEPI.

Bila je zelo zanimiva izkušnja, ki je tudi slabo vreme ni moglo pokvariti. Udeležila sem se štirih delavnic in v vsaki sem se zabavala, izvedela kaj novega ter tkala nova prijateljstva. Najzanimiveje je bilo spoznati princa Edwarda in srečati predsednika republike Boruta Pahorja ter se z njima tudi pogovarjati. Po protokolu smo princa ob prihodu naslavljali z »Your Royal Highness« ali »Sir«, nato pa »Princ Edward«, predsednika RS pa gospod predsednik. Princ je z nami spregovoril kar nekaj sproščenih besed, zato se je bilo z njim užitek pogovarjati, izostala pa ni niti skupinska fotografija z visokima gostoma.

Za mepijevce bo ostal nepozaben deževen dan in upam, da se bo kaj takšnega še kdaj ponovilo.

Nives Dobovšek, M-2. e

Nazaj